Hoe het euroteken gebruiken
K.U.Leuven

Het euroteken intypen

Het euroteken wordt ingetypt met de volgende toetsencombinaties:
AltGr+E, Alt+0128 (gevormd op het numerieke pad) of AltGr+5 (voor US-toetsenborden).

Het euroteken is enkel bruikbaar bij lettertypes, aangepast voor de euro: Arial, Times New Roman, Courier New, Univers (HP) en andere HP-lettertypes.

Het euroteken als standaardvaluta instellen

Gebruikers van Windows95, Windows98 of WindowsNT:

of

Gebruikers van Windows 3.1 of Windows 3.11:

of

Het euroteken in Microsoft Excel gebruiken

Als het euroteken als standaardvaluta is ingesteld in het Configuratiescherm/Control Panel, zal Microsoft Excel automatisch het euroteken als standaardvalutateken beschouwen. Men kan pas dan het euroteken in de valuta-opmaak als valutasymbool selecteren.

Het euroteken in Microsoft Access gebruiken

Als het euroteken als standaardvaluta is ingesteld in het Configuratiescherm/Control Panel, zal in Microsoft Access het euroteken als standaardvalutateken worden beschouwd voor nieuwe velden van het type Valuta/Currency.

Mogelijke problemen bij het afdrukken van het euroteken

Indien het euroteken niet wordt afgedrukt, probeert men af te drukken nadat de optie "TrueType als bitmaps" is ingesteld bij de Eigenschappen/Properties van de betreffende printer. Lukt dit nog niet, probeert men af te drukken nadat de optie "TrueType als afbeelding" is ingesteld.

Door de Systeeminfo van Microsoft Word op te vragen, kan men in de rubriek "Printers" nagaan of de juiste versies van het printerbesturingsprogramma worden gebruikt. Voor Windows95/98 PCL5e is dit de versie 2.1.0.0, voor Windows95/98 PCL6 is dit 3.40.0.0.


K.U.Leuven - CWIS Copyright 1998 Katholieke Universiteit Leuven
Reacties op de inhoud: Stefan Tack
Realisatie: Stefan Tack
Laatste wijziging: 21 juni 1999
URL: http://www.kuleuven.ac.be/cwis/stijlgids/mintemplate.htm