U bent hier: Home

KU Leuven Technologiecampus Oostende en Campus Brugge

De academische opleidingen in Oostende en in Brugge zijn sinds september 2013 KU Leuven-opleidingen geworden. Je volgt les op de campus in Brugge of Oostende. Na je studies ontvang je een volwaardig KU Leuven-diploma. Op dezelfde campussen maken ook studenten uit de professionele hogeschoolopleidingen gebruik van de laboratoria.

Technologiecampus Oostende

 

Campus Brugge

Deze nieuwe West-Vlaamse campussen van de KU Leuven zijn ontstaan uit de integratie van de academische opleidingen van VIVES-Noord (voorheen KHBO) en de KU Leuven. Momenteel zitten de opleidingen nog op twee locaties: Oostende en Brugge. Vanaf  academiejaar 2017-2018 echter worden alle opleidingen in een nieuw gebouw aan de achterzijde van het station van Brugge ingericht.

Het is evident dat de academische opleidingen van Brugge en Oostende nauw samenwerken met Kulak, in het zuiden van de provincie, een campus die al  vijftig jaar integraal deel uitmaakt van de KU Leuven. De opleidingen in Oostende en Brugge streven immers dezelfde pedagogische en didactische perspectieven na. Het willen  “warmhartige” campussen zijn waar je van harte welkom bent. Een kleinschalig project, waarvan de troeven zonder meer afstralen op onze drievoudige, academische opdracht: onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

Onderwijs wordt gegeven in relatief kleine groepen. Professoren en assistenten staan er werkelijk te midden van hun studenten. Ze zijn vlot bereikbaar en maken van een uitstekende onderwijsbegeleiding hun prioriteit. Goede slaagscijfers zijn dan ook nooit ver weg. Dat succes danken de studenten ook en vooral aan zichzelf. Binnen de aangeboden studierichtingen is de interne samenhang zeer groot. Men helpt er elkaar en laat niemand vallen…

Op het vlak van onderzoek is er de onmiskenbare inkapseling in het weefsel van de lokale industrie. Vooral de opleiding industriële ingenieurs heeft in dat verband een lange traditie opgebouwd en toont tot op vandaag dit historische prestige ook effectief waard te zijn. En Brugge heeft unieke mogelijkheden in de kinesitherapie en de revalidatiewetenschappen die het, in relatie met onder meer de lokale ziekenhuizen en sportclubs, ook in de toekomst zal blijven waar maken.

Kortom, de campussen in Brugge en Oostende zijn op maatschappelijk vlak geen ivoren torens. Onderzoekers en docenten stellen zich ten dienste van de omgeving. Onderwijs en onderzoek gebeuren in nauw contact met lokale projecten, in een ongedwongen sfeer van kameraadschap, waar ook voldoende ruimte is voor ontspanning. Een ideale plek om je studies in de geest van de KU Leuven filosofie “ontdek de wereld, begin bij jezelf” aan te vatten!

 

 

 

Marc Depaepe, vice-rector KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en
Academisch Beheerder Technologiecampus Oostende en Campus Brugge

© KU Leuven - Rob Stevens