U bent hier: Home

Taalwedstrijd

De Faculteit Letteren Campus Brussel daagt alle laatstejaars van het secundair onderwijs in Vlaanderen uit om hun taalknobbel te vergroten. De Taalwedstrijd 2017 geeft ta(a)lentvolle leerlingen opnieuw de kans om hun taalgevoel te bewijzen en een prestigieuze stage in het buitenland weg te kapen. Ga de uitdaging aan en zet je school in de kijker!

De Taalwedstrijd wordt georganiseerd op 8 februari en 22 maart 2017 in Brussel.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De Taalwedstrijd wordt georganiseerd voor vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits.


Leerlingen kunnen zich inschrijven voor één taal of voor een combinatie van twee talen*. Per taal bestaat de wedstrijd uit twee rondes. Tijdens de eerste ronde lossen de leerlingen meerkeuzevragen over spelling en grammatica op, leggen ze een lees- en een luisteroefening af en schrijven ze een opinietekst. In de tweede ronde nemen de tien beste leerlingen per taal het tegen elkaar op. Ze geven een presentatie voor een publiek in de wedstrijdtaal. Aansluitend vindt ook de proclamatie plaats.

*Enkel de combinatie Nederlands-Duits is om praktische redenen niet mogelijk.

Wij doen mee! Wat nu?

Elke taalleerkracht kan geïnteresseerde leerlingen inschrijven. Download het excel-formulier, vul de namen van de leerlingen in, en stuur de lijst mee via het inschrijfformulier.

Deelnemen kost 5 euro per leerling per taal.

Inschrijven kan tot en met 13 januari 2017.

Leerlingen kunnen zich enkel via hun taalleerkracht inschrijven.