U bent hier: Home / Universiteitsbeiaard / Beiaardschool

Beiaardschool

Ben je als muzikant van geen kleintje vervaard? Toren je als muzikant graag boven alles uit? Dan is beiaard een instrument voor jou!

De universiteitsbeiaarden op het Ladeuzeplein en in het Groot Begijnhof zijn niet meer weg te denken uit het leven van de universiteit. Tijdens het academiejaar worden de instrumenten geregeld bespeeld en in augustus worden er zomerconcerten georganiseerd. Bovendien wordt de beiaard ook gebruikt tijdens universitaire evenmenten.

Vanaf oktober 2012 kan je opnieuw in de Leuvense afdeling van de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' beiaard leren spelen. De opleiding staat open voor alle studenten tussen 18 en 24 jaar oud. De lessen vinden plaats op het studieklavier in de beiaardklas vlakbij het Erasmushuis. Studenten kunnen er buiten de lessen vrij studeren op het studieklavier. Gevorderde studenten kunnen op woensdag van 13u tot 13.45u spelen op de beiaard van de universiteitsbibliotheek.

Wie wil inschrijven voor deze cursus kan een mail sturen naar het schoolsecretariaat van de Beiaardschool. Het inschrijvingsgeld bedraagt voor een voltijdse student tot 24 jaar aan een hogeschool of universiteit (min. 27 studiepunten.) 114 euro.

Voor meer info over de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ kan je terecht op de website www.beiaardschool.be