U bent hier: Capella Academica

Welkom ...

op de website van de Capella Academica, het personeelskoor van de KU Leuven

op de website van de Capella Academica, het personeelskoor van de KU Leuven

 © Dirk Stevens

 

Wie zijn we?

Het personeelskoor werd op 17 november 1998 opgericht. Het geeft KU Leuven-personeel en hun gezinsleden de mogelijkheid om deel te nemen aan een kooractiviteit met een behoorlijk ambitieniveau. Naast de sociale werking stimuleert een dergelijk initiatief de actieve cultuurbeoefening door het personeel.

De Capella Academica had in het verleden het genoegen om onder de kundige leiding van verschillende dirigenten te concerteren. Dankzij dit concept kan het koor kennismaken met uiteenlopende muziekgenres en gaat het daartoe een creatieve samenwerking aan met andere muzikale ensembles binnen of buiten de universiteit.

 

Enthousiaste zangers gezocht

For information in English, click here

Je zoekt muzikale ontspanning na ‘t werk?
En samen zingen kan je wel smaken?
Dan is de Capella Academica geknipt voor jou!

Het personeelskoor van de KU Leuven zoekt geëngageerde zangers (m/v) om mee te werken aan ons muzikaal recept. Of je nu ATP, AAP/BAP of ZAP bent, werkzaam aan de KU Leuven, de Associatie, het UZ of spin-off’s... àlle personeelsleden en hun familie zijn van harte welkom om mee te roeren in onze muzikale potten. Samen bereiden we de melodieën van onze menukaart gaande van klassiekers op grootmoeders wijze tot de experimentele, moleculaire keuken. Onder leiding van onze nieuwe, bruisende chef-kok Paul Sojo tillen wij onze creaties naar nieuwe vocale hoogtes!

Benodigde ingrediënten: jouw muzikaal enthousiasme en maximale aanwezigheid, waarop we als team kunnen steunen. Onze gerechten worden pittiger door jouw toonvaste stem. Een korte en simpele stemproef na de kennismakingsrepetities, plaatst je bij het juiste vuur.

Kom voorproeven op onze kennismakingsrepetities (elke dinsdag van september). En laat het u vooral smaken!

Meer info
capellac@kuleuven.be of neem contact op met iemand van het bestuur of vul het contactformulier in.

Concerten en vieringen

Kerstsfeerkaarsjes brengen kerstsfeer

Onder leiding van Paul Sojo zorgt de Capella Academica voor kerstsfeer:

  • donderdag 17 december, 16 uur
    de Hallen, Naamsestraat 22, Leuven.
  • zondag 20 december, Kerst in Leuven.

 

Winterconcert

zaterdag 30 januari, Leuven.

 

 

Wil je iets vieren?

Ben je op zoek naar een koor om een speciale gelegenheid op te luisteren. Neem dan geheel vrijblijvend contact op met het bestuur of vul het contactformulier in.

 

Top