U bent hier: Capella Academica

Welkom ...

op de website van de Capella Academica, het personeelskoor van de KU Leuven

op de website van de Capella Academica, het personeelskoor van de KU Leuven

Capella Academica - Stadspark Leuven - Januari 2016

 © Dirk

Capella Academica brengt Cantos Andinos

6 maart 2016 - 15.30 uur

opgelet!!

Het concert Cantos Andinos vindt plaats op een nieuwe locatie!
Ligging gebouw en Parking
Ligging Googlemaps

Adres nieuwe locatie
Celestijnenlaan 200c, 3001 Heverlee (op 100 m van de oude locatie)
Gebouw C (Natuurkunde, 493-11)
Auditorium A - Lokaal 01.27

Parkeren
Celestijnenlaan 200c, 3001 Heverlee.

Er is bewegwijzering.

For information in English, click here

Terwijl de winter zijn laatste adem uitblaast en de noorderwind gaat liggen, brengt Capella Academica muziek uit de Andes - een gebied, waar de wind raast langs de langste bergketen ter wereld. Het koor presenteert Cantos Andinos, een selectie van sublieme Andeaanse koormuziek afkomstig van volkeren die langs de ruggengraat van het Zuid-Amerikaanse vasteland leven: van Venezuela, Colombia en Ecuador dalend naar Peru, Bolivia, Chile en Argentinië.

Andeaanse muziek is geworteld in de eeuwenoude gezangen van de Quecha, de Aymara en al de honderden andere volkeren die leefden in en rond het antieke Inca-rijk. De ziel van deze beschaving vindt men terug in hun beklijvende melodieën die werden begeleid door de panfluit, en die samen met hun percussie onheilspellende dansritmes voortbrachten. De ontmoeting met het Westen zorgde voor een fusering van de vroege Andeaanse muziek met muzikale elementen van het Spaanse Iberische schiereiland. Ondertussen is deze rijke verscheidenheid aan harmonieën en stijlen geëvolueerd in folklore muziek van de verschillende landen langs de Andes.

Met Cantos Andinos, onder directie van Paul Sojo - hijzelf een zoon van Venezuela - willen wij u meenemen op een muzikale reis om de geluiden, stemmen en echo’s te ontdekken die voortleven in de Andeaanse muziek. Hebt u al gehoord van een quena of een charango. Of wellicht kent u het verschil niet tussen een huayno of een chaya. Maar het staat vast dat u betoverd zal worden door de muziek van La Tierra de Vientos – het Andeaanse land van de wind.

Tickets online

 

Enthousiaste zangers gezocht!

For information in English, click here

Je zoekt muzikale ontspanning na ‘t werk?
En samen zingen kan je wel smaken?
Dan is de Capella Academica geknipt voor jou!

Het personeelskoor van de KU Leuven zoekt enthousiaste en geëngageerde zangers om het volgend concert voor te bereiden. Of je nu ATP, AAP/BAP of ZAP bent, werkzaam aan de KU Leuven, de Associatie, het UZ of spin-off’s... àlle personeelsleden van de KU Leuven en hun familie zijn van harte welkom!

Benodigde ingrediënten: jouw muzikaal enthousiasme en maximale aanwezigheid, waarop we als team kunnen steunen. Onze gezangen worden pittiger door jouw toonvaste stem en deelname aan een stemproef die pas na de kennismakingsrepetities georganiseerd wordt. Op die manier tillen wij onze creaties naar nieuwe vocale hoogtes onder leiding van onze bruisende dirigent Paul Sojo!

Zin om eens van de koormuziek te komen proeven? Kom een kijkje nemen op onze kennismakingsrepetities. Meer info? Wacht niet langer: neem contact op met iemand van het bestuur of vul het contactformulier in.

 

 

Wil je iets vieren?

Ben je op zoek naar een koor om een speciale gelegenheid op te luisteren. Neem dan geheel vrijblijvend contact op met het bestuur of vul het contactformulier in.

Cantos Andinos

Op zondag 6 maart 2016, 15.30 uur brengt de Capella Academica onder leiding van Paul Sojo,
Cantos Andinos, een wervelend concert met Zuidamerikaanse werken van Guevara, Lauro, Grau, Bittrich,  e.a.
 

Cantos Andinos


Locatie (nieuw!)
Celestijnenlaan 200c, 3001 Heverlee
Gebouw C (Natuurkunde, 493-11)
Auditorium A - Lokaal 01.27 

Parkeren (nieuw!)
Celestijnenlaan 200c, 3001 Heverlee

Ligging gebouw en Parking
Ligging Googlemaps


Tickets

  • Kassa: € 10
  • Voorverkoop: € 8 (tot 2 maart)
  • Cultuurkaarthouders: € 1 extra korting
  • < 12 jaar: gratis

 

 


 

Top