U bent hier: Capella Academica

Welkom ...

op de website van de Capella Academica, het personeelskoor van de KU Leuven

op de website van de Capella Academica, het personeelskoor van de KU Leuven

 © Dirk

 

Doel

Het personeelskoor werd op 17 november 1998 opgericht. Het geeft KU Leuven-personeel en hun gezinsleden de mogelijkheid om deel te nemen aan een kooractiviteit met een behoorlijk ambitieniveau. Naast de sociale werking stimuleert een dergelijk initiatief de actieve cultuurbeoefening door het personeel.

De Capella Academica had in het verleden het genoegen om onder de kundige leiding van verschillende dirigenten te concerteren. Dankzij dit concept kan het koor kennismaken met uiteenlopende muziekgenres en gaat het daartoe een creatieve samenwerking aan met andere muzikale ensembles binnen of buiten de universiteit.

 

 

 

Enthousiaste zangers gezocht!

For information in English, click here

Je zoekt muzikale ontspanning na ‘t werk?
En samen zingen kan je wel smaken?
Dan is de Capella Academica geknipt voor jou!

Het personeelskoor van de KU Leuven zoekt geëngageerde zangers om mee te werken aan een nieuw recept. Of je nu ATP, AAP/BAP of ZAP bent, werkzaam aan de KU Leuven, de Associatie, het UZ of spin-off’s... àlle personeelsleden van de KU Leuven en hun familie zijn van harte welkom! Samen bereiden we de melodieën van onze menukaart gaande van klassiekers op grootmoeders wijze tot de experimentele, moleculaire keuken!

Benodigde ingrediënten: jouw muzikaal enthousiasme en maximale aanwezigheid, waarop we als team kunnen steunen. Onze gerechten worden pittiger door jouw toonvaste stem en deelname aan een stemproef die pas na de kennismakingsrepetities georganiseerd wordt. Volgens deze bereidingswijze tillen wij onze creaties naar nieuwe vocale hoogtes onder leiding van de bruisende chef-kok Dieter Staelens!

Kom voorproeven op onze kennismakingsrepetities. En laat het u vooral smaken!. Meer info? Wacht niet langer: neem contact op met iemand van het bestuur of vul het contactformulier in.

Lenteconcert

Affiche Sex, Drugs and Rock-'n-Roll


Op zaterdag 20 juni 2015, 20 uur brengt de Capella Academica onder leiding van Dieter Staelens,
Seks, drugs and rock-'n-roll (avant la lettre), een lenteconcert met werken van Arbeau, Wilbye, Dowland, Waelrant, e.a.

Locatie:
Kerk van de Heilige Familie, Boven-Lo

Reservatie tickets:

  • Kassa
    • € 10: normaal tarief
    • € 8: studenten, -18, personeel KU Leuven of 65+
    • € 1 extra korting op bovengenoemde prijzen: Cultuurkaarthouders
  • Voorverkoop (tot 14 juni)
    € 1 extra korting op bovengenoemde prijzen

 

Wil je iets vieren?

Ben je op zoek naar een koor om een speciale gelegenheid op te luisteren. Neem dan geheel vrijblijvend contact op met het bestuur of vul het contactformulier in.

 


 

Top