Het Anysurfer-label

AnySurfer (vroeger BlindSurfer) is een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Websites met het label zijn voor iedereen bruikbaar - ook voor slechtzienden, blinden, kleurenblinden, ouderen, en wie een auditieve of motorische handicap heeft. Daarnaast zijn toegankelijke websites over het algemeen beter geschikt voor kleine beeldschermen, zoals dat van een GSM of zakcomputer, en zijn ze bruikbaar in iedere webbrowser.

Het Anysurfer label wordt momenteel aangevraagd voor de nieuwe digitale huisstijl van de KU Leuven en voor verschillende subsites.

De KU Leuven vraagt aan al haar decentrale webmasters om toegankelijke websites te bouwen. Wie gebruik maakt van de KU Leuven-templates en zich houdt aan de richtlijnen van de digitale huisstijl, kan er redelijkwijs van uit gaan dat zijn website toegankelijk is. Decentrale webmasters kunnen hun site echter ook laten valideren door anysurfer. Indien zij “slagen” voor deze validatie, mogen zij ook het anysurfer-label op hun site plaatsen.

Meer informatie vindt u op de website van anysurfer of door contact op te nemen met Dienst Communicatie.