U bent hier: Home

Levenslang leren voor het leefmilieu

 

 

in de kijker.jpg

Ben je bio-ingenieur, bioloog, chemicus, geograaf, burgerlijk ingenieur,...? Werk je misschien als milieuadviseur, milieucoördinator, duurzaamheidsambtenaar, natuurbeheerder, manager, onderzoeker, ontwikkelingssamenwerker, ..?

 

Word je aangesproken om voor milieuproblemen beter te begrijpen, ze in een bredere context te plaatsen en vernieuwende oplossingen te bedenken en te ontwikkelen? Of wil je vanuit persoonlijke interesse duurzame ontwikkeling bevorderen en daarover met anderen kunnen praten? Om zo weinig mogelijk tijd, geld en milieu te verspillen, benut je best de meest recente wetenschappelijke informatie.

KU Leuven biedt vakken aan (opleidingsonderdelen of OPO’s in het Leuvens onderwijsjargon) die deze informatie aanreiken aan bachelor- en masterstudenten. Je kunt je voor aparte cursussen inschrijven met een creditcontract. 

Om de zoektocht in het aanbod te vereenvoudigen, selecteerden we een aantal vakken onder de noemer Levenslang leren voor het leefmilieu. Deze vakken zijn geselecteerd en door verschillende faculteiten en hun onderwijscommissies aan een grondige kwaliteitscontrole onderworpen zodat we met enige zekerheid kunnen zeggen dat het interessante vakken zijn, binnen deze thematiek, en geschikt voor iemand die dit als creditcontractstudent wil volgen.

Het programma Levenslang Leren voor het Leefmilieu omvat vakken uit verschillende faculteiten en wordt gecoördineerd door de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. De administratie en de studietrajectbegeleider van deze faculteit staan graag tot je dienst om je deelname aan dit programma (zelfs al volg je maar één vak) zo efficiënt en succesvol te doen verlopen.

 

Click here for English