U bent hier: Home / Hoe schenken?

Geef om kennis

Met uw steun geeft u onderzoekers en hun projecten de kans om diepgaand onderzoek in hoge academische vrijheid te realiseren, geeft u studenten die het moeilijk hebben, in eigen land of in een ontwikkelingsland, een duwtje in de rug, of helpt u eeuwenoud patrimonium te bewaren.

U bepaalt zelf in welke vorm u wil steunen, en voor welk doel uw steun wordt gebruikt.

U kunt zowel tijdens uw leven schenken, als legateren bij testament aan de KU Leuven.

Vormen

Uw steun aan de universiteit kan verschillende vormen aannemen.
U kan dit doen door een:

Waarvoor schenken?

Er zijn meer dan 140 verschillende initiatieven aan de KU Leuven en het UZ Leuven die u kan steunen. Deze initiatieven situeren zich binnen verschillende thema's zoals gezondheidszorg, erfgoed, kinderen, studiebeurzen, ...
Bekijk de verschillende projecten waaraan u kunt schenken.

Praktisch

U kunt een gift overmaken aan de KU Leuven door te storten op IBAN-rekeningnummer BE45 7340 1941 7789; BIC-code KREDBEBB van de KU Leuven (KBC, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven) met vermelding "voor" gevolgd door het kredietnummer en/of de naam van het project of het fonds dat u wenst te ondersteunen. Het kredietnummer vindt u terug bij het specifieke project waarvoor u wenst te schenken, een volledig overzicht vindt u hier.

U kan eveneens een gift overmaken via Triodos Bank. Hiervoor gebruikt u volgende bancaire gegevens: IBAN-rekeningnummer BE38 5230 8043 2172; BIC-code TRIOBEBB op naam van KU Leuven, Oude Markt 13, 3000 Leuven. Vergeet niet het kredietnummer en/of de naam van het project te vermelden.

U heeft een fiscaal voordeel bij een gift vanaf € 40 per jaar aan de KU Leuven. Wij bezorgen u hiervoor een fiscaal attest.

Vindt u het project waarvoor u wenst te schenken niet terug, aarzel dat niet om contact op te nemen met onze dienst. We helpen u graag verder.

Tip

U kan ter gelegenheid van een feest of een levensgebeurtenis (huwelijk, geboorte, ...) uw gasten uitnodigen een gift over te maken voor een van de projecten of fondsen aan de KU Leuven. Neem vooraf contact op met onze dienst voor instructies inzake belastingvoordeel. We bezorgen u een unieke referentie, zodat u nadien kunt weten hoeveel uw actie heeft opgebracht.

Graag verwijzen we naar onze brochure 'Geef om kennis', met informatie rond handgiften, schenkingen en legaten.