U bent hier: Home / Leerstoelen

Leerstoelen op naam

Sinds 1982 worden aan de KU Leuven naar Angelsaksisch voorbeeld leerstoelen op naam opgericht. Ze zijn een uitstekend middel om de belangstelling van personen, verenigingen en bedrijven voor universitair onderzoek en voor kennisoverdracht in het licht te stellen. In de praktijk gaat het om tijdelijke leerstoelen op basis van een beperkte schenking.

De Leerstoelen op naam bieden de KU Leuven de mogelijkheid om de meest getalenteerde docenten en hun medewerkers aan te moedigen. De titularis kan het bedrag aanwenden voor onderwijs en/of onderzoek. Hij/zij kan ook voor de looptijd van de leerstoel een buitenlandse vorser of extra personeel aantrekken.

Schenkers kunnen aan de leerstoel hun eigen naam toekennen, of die van een bedrijf, vereniging of een persoon die ze op een speciale wijze willen eren. Het wetenschappelijke thema van een leerstoel wordt bepaald in overleg met de schenker en de academische overheid. De titularis van de leerstoel wordt benoemd door de Rector op voorstel van de decaan van de faculteit.

Plechtige inhuldiging

Faculteit: Geneeskunde
Titel: Leerstoel Menselijke Erfelijkheid in DR Congo
Titularis: prof. dr. Koenraad Devriendt
Inhuldiging: woensdag 1 maart 2017 om 18.00 u. in de Rectorale Salons, Universiteitshal, Naamsestraat 22, 3000 Leuven

Plechtige inhuldiging

Faculteit: Geneeskunde
Titel: UEG Chair
Titularis: prof. dr. Stan Politis, cotitularis prof. dr. Reinhilde Jacobs
Inhuldiging: maandag 20 maart 2017 om 18.00 u. in de Rectorale Salons, Universiteitshal, Naamsestraat 22, 3000 Leuven

Overzicht van Leerstoelen op naam

 

 

Het leerstoelenprogramma

Wordt gecoördineerd door: