U bent hier: Home / Universitair Sportcentrum / Sportkaart & fitnesskaart

Sportkaart & fitnesskaart

Iedereen die sport beoefent binnen het Universitair Sportcentrum en/of er gebruik maakt van de accommodaties, moet in het bezit zijn van een sportkaart (op zijn/haar naam) van het lopend academiejaar. 

Zo'n sportkaart geeft je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de meeste sportaccommodaties (terreinen, zalen, kleedkamers, stortbaden, enz. ), maar ook de kans om, eveneens kosteloos, deel te nemen aan één of meerdere initiaties en trainingen uit het sportaanbod.

Verder geeft ze ook recht op gratis ontlenen van sportmateriaal (bij zaalwachters-portiers of op het Sportsecretariaat) en vrije toegang tot het zwembad op de dagen en uren van vrij zwemmen. Bovendien sluit ze een verzekering in tegen sportongevallen.

Om te kunnen fitnessen in Univ-Fit heb je een extra fitnesskaart nodig.

De sportkaart en fitnesskaart kan je aankopen in het Sportsecretariaat of via het online systeem. Bij verlies van deze kaart, rekenen wij 2 euro aan voor een nieuwe.

Via uw Mutualiteit is het mogelijk een deel van uw inschrijvingsgeld terug te krijgen.

 


 

Dagticket

Een dagticket bekom je voor € 2,00 bij de portiers in Gebouw De Nayer of aan de ticketautomaat in het Gymnasium. Met het dagticket kan je de sportinfrastructuur gebruiken voor één dag, het is echter niet geldig in Univ-Fit!

 

Sportkaart op je studentenkaart!

Wanneer je als KU Leuven-student bij je inschrijving onmiddellijk € 23,00 euro extra betaalt voor een sportkaart, dan wordt deze op de achterkant van je studentenkaart vermeld.

 

Sportverzekering

Dankzij je geldige sportkaart of dagticket, ben je verzekerd indien er zich een ongeval voordoet tijdens het sporten.

Wat te doen bij een sportongeval? 

Sportkaart op zak!

Je sportkaart kan ten alle tijden opgevraagd worden. Zorg dus dat je deze steeds op zak hebt! Zonder kaart kan je toegang tot infrastructuur en lessen ontzegd worden.

 

OPGELET!

Je fitnesskaart is alleen geldig wanneer je ook over een sportkaart beschikt! 

 

 

BERGKASTJE

Indien je een regelmatige bezoeker bent van het Universitair Sportcentrum, raden wij je aan een bergkastje te huren. Op deze manier kan je je kleren en waardevolle zaken (geldbuidels, gsm, ...) op een ordelijke en veilige manier wegbergen.