U bent hier: Home / Studeren en examens / Heroriënteren – stopzetten studies: gevolgen?

Heroriënteren – stopzetten studies: gevolgen?

Twijfel je over je studiekeuze? Denk je er aan om van opleiding of van onderwijsinstelling te veranderen? Of overweeg je om je studies stop te zetten?  

  • Je doet er goed aan contact op te nemen met een adviseur van Studieadvies als je twijfelt om van opleiding te veranderen, niet weet welke opleiding beter bij je past of als je twijfelt tussen meerdere opleidingen van verschillende faculteiten.
    Op deze dienst zal men je vragen bekijken vanuit een breed perspectief: studiekeuze, studieaanpak, leerkrediet. De adviseurs hebben ook zicht op het hele opleidingsaanbod in Vlaanderen.
  • Als je al weet naar welke opleiding je wil heroriënteren en je hebt vragen over hoe je concrete studietraject er vanaf nu uit zal zien, dan kan je best de facultaire studietrajectbegeleider van de nieuwe opleiding contacteren. Ook als je - om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen - specifieke informatie over een bepaalde opleiding nodig hebt, kan je bij de studietrajectbegeleider terecht.
  • Informatie over de gevolgen van je beslissing voor je recht op kinderbijslag, je studietoelage, ... krijg je bij de Sociale Dienst van je campus.

Veel voorkomende vragen

Nuttige links

Lijst examenombudsen

Studieadvies

Sociale Dienst

Jobdienst

Studentenadministratie

Website KU Leuven leerkrediet

Website heroriënteren Associatie KU Leuven

Website Studeren Vlaamse overheid

Afdeling Studietoelagen Vlaamse Gemeenschap