U bent hier: Studentenvoorzieningen Werkstudenten

Werkstudenten

Er zijn verschillende redenen waarom mensen werk en studie willen combineren. Aan de KU Leuven zijn er verschillende mogelijkheden om jezelf bij te scholen in combinatie met een job.

 

 

 Ik wil een bachelor- of masterdiploma halen aan de KU Leuven


Wie een volwaardig diploma wil behalen kan gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

Aparte trajecten voor werkstudenten
Sommige programma’s aan de KU Leuven bieden een apart traject aan voor werkstudenten, bv via avondonderwijs of
door een groepering van vakken op een beperkt aantal lesdagen.

Statuut werkstudent
Aan de KU Leuven kan je sinds 2013-2014 je statuut als werkstudent laten vastleggen. Je aanvraag wordt erkend als je kunt bewijzen minstens 80 uur per maand te werken of voor minsten de helft van wat in je arbeidssector als een voltijdse tewerkstelling geldt.

Faciliteiten voor werkstudenten
Met het statuut voor werkstudenten kan je faciliteiten aanvragen: 

1  Centraal

2  In je faculteit

Een aantal faculteiten en opleidingen voorzien nog bijkomende faciliteiten voor werkstudenten (bv. een notitienetwerk, soepelheid in het verschuiven van practica, ...). Om te weten te komen of dat ook voor jouw opleiding het geval is, kan je de website van je faculteit raadplegen en contact opnemen met het facultaire aanspreekpunt.

Algemene mogelijkheden tot flexibel studeren

De KU Leuven biedt een aantal mogelijkheden aan om flexibel te studeren die in het bijzonder ook voor werkende studenten (met of zonder statuut) interessant kunnen zijn:

 Levenslang leren


In het kader van levenslang leren, biedt de KU Leuven ook andere mogelijkheden tot kennisverbreding: permanente vorming, open universiteit, creditcontract voor losse vakken,…
Meer info
 

 Praktische informatie