email
U bent hier: Thomas - Startpagina

Woensdag 12 Januari 2000 - 00:00:00

} Fotodatabank 1412 foto's
} Videodatabank
436 videos
} Jukebox
1001 liedjes
} Tijdschriften
19 tijdschriften
 
 
 
 

Dinsdag 12 September 2000 - 00:00:00

Databanken

Instrumenten

In de kijkers Secundair Onderwijs

In de kijkers Start schooljaar

Lesimpulsen Basisonderwijs

Water

Dromen

Met behulp van een praatplaat komen de kinderen op verhaal over hun ervaringen met water. Door water een plaats te geven in de godsdiensthoek kunnen de kinderen zelf vertrouwd worden met het religieuze gebruik van water, bijvoorbeeld in de kerk.

¬Ľ¬†Impuls voor kleuteronderwijs en eerste graad

Dromen de kinderen ook van een wereld vol vrede, zoals kleine Adam? De kinderen kunnen samen met Adam de mooiste wereld van hun dromen tekenen. Stuur jullie droom-aardbol de wereld in en kijk wat er gebeurt.

¬Ľ¬†Impuls voor kleuteronderwijs en eerste graad

In de Bijbel spreken heel wat verhalen over water. Sommige van deze verhalen gaan over mensen die de bedreiging van water overleven en daarin een boodschap van God zien. Wij pikken er in deze lesimpuls het verhaal van de zondvloed uit om met de leerlingen rond te werken en te bezinnen.

¬Ľ¬†Impuls voor tweede en derde graad

Door samen met de leerlingen te theologiseren laten we¬† hen nadenken over de droom die God met de mensen en met de wereld heeft. We stellen de leerlingen de vraag of deze droom¬† van God een vergeten droom is. Als aanzet daarvoor gebruiken we een kunstwerk uit de tentoonstelling ‚ÄėBeelden van vergeten dromen‚Äô.

¬Ľ¬†Impuls voor tweede en derde graad

session