Studenten voorzieningen

Van bij de start kun je op je campus terecht voor verschillende studentenvoorzieningen: van financiële ondersteuning over gezondheid en mobiliteit, tot studiebegeleiding. Op de meeste campussen werkt de KU Leuven samen met de hogeschool ter plaatse.

Op kot

Op kot gaan is meer dan dicht bij je faculteit gaan wonen. Het is dé manier om zelfstandig te worden, je vleugels uit te slaan en je studententijd kleur te geven. In alle regio’s kun je gebruikmaken van een uitgebreide zoekdatabank voor een kot op de privémarkt.

Sport en cultuur

Voel jij wel wat voor alpinisme, zweefvliegen of speleologie? Aan de KU Leuven heb je keuze uit meer dan zestig sporten. Ook het cultuuraanbod is er sterk en erg gevarieerd. Op de meeste campussen kun je aan voordeeltarief naar de film, een concert meepikken of musea bezoeken.

Kosten en financiële ondersteuning

Studeren is investeren in jezelf, ook financieel, al dient studeren betaalbaar te zijn voor iedereen. We maken een onderscheid tussen studie- en leefkosten en geven een overzicht van onze financiële ondersteuning.

Een academiejaar in vogelvlucht

Aan de KU Leuven bestaat een academiejaar uit twee semesters die beide worden afgesloten met een examenperiode. Het eerste semester loopt van september tot en met januari, en het tweede van februari tot en met juni. De eigenlijke startdatum van het academiejaar varieert per campus; op de meeste campussen begint het academiejaar op 26 september 2016.