U bent hier: UP Iedereen Vieringen Weekendvieringen Eucharistievieringen tijdens het weekend

Eucharistievieringen tijdens het weekend

begijnhofkerkIn de weekendparochie is er iedere zaterdag om 18.15 u. en iedere zondag om 11 u. een eucharistieviering in de Sint-Jan-de-Doperkerk, Groot Begijnhof. De eucharistie is een unieke ontmoetingsplaats voor wie in Jezus' spoor wil leven. Er wordt in deze vieringen ook veel gezongen en gemusiceerd.

 

Wie wil, kan sommige homilieën nalezen op volgende site.

 

Vieringen tijdens de goede week

Tijdens de Goede Week vinden er onderstaande vieringen plaats in de Sint-Jan-de-Doperkerk in het Groot Begijnhof:

  • Witte Donderdag, 17 april 2014 om 19u30
  • Goede Vrijdag, 18 april 2014 om 19u30
  • Paaswake, 19 april 2014 om 22u00
  • Pasen, 20 april 2014 om 11u00
Omhalingen

Elke week is er een omhaling voor een specifieke doelgroep. Hier kan je zelf een project voor de omhaling voorstellen.

Babysit

Tijdens de zondagviering van 11 u. is er in een lokaaltje tegenover de Kerk (Begijnhof 16) een gratis babysitdienst voor kinderen van 0 - 6 jaar.

Kinderwoorddienst

Tijdens de zondagsviering gaan de kinderen, samen met de catecheet, na het openingsgebed naar de sacristie voor een eigen woorddienst. Daar wordt het zondagsevangelie uitgelegd en besproken door middel van de desbetreffende bijbeltekst, maar ook met prenten, tekeningen of liederen. Hierna komen de kinderen opnieuw samen in de kerk om, samen met de volwassenen, de tafeldienst verder te vieren. De kinderwoorddienst is bedoeld voor kinderen van de lagere school.

UP-cantorij

is het liturgische aanzingkoor van de Universitaire Weekendparochie. Ze heeft tot doel het samen zingen van de hele gemeenschap te stimuleren en ondersteunen, en dit zowel tijdens de ‘gewone’ zondagsvieringen als in speciale vieringen en op feestdagen.

Aperitief

Je wordt maandelijks vergast op een glaasje wijn of fruitsap na de viering. Wil je graag eens meehelpen? Neem dan contact op met Johan Vanpée of Tinne Pittoors.

Ziek

Wie ziek is en contact wenst te houden met de parochie mag dit signaleren bij Johan Vanpée .