U bent hier: Home / Op kot bij UP

Op kot bij UP

Ben je op zoek naar een kot in Leuven? En mag je kot wat meer zijn dan zomaar een dak boven je hoofd of een kamer waar je 's avonds gaat slapen? Wil je graag in een huis wonen, waar je samen met je kotgenoten plezierige dingen doet? Mag je studentenleven uit wat meer bestaan dan studeren en ben je geïnteresseerd om de horizon van je studentenleven wat te verruimen?

Dan is een UP-kot iets voor jou! UP heeft zowel in Leuven als in Heverlee een aantal studentenhuizen. Als je wil weten hoe het samenleven er in zo'n huis aan toe gaat, wat wij je bieden en wat je kan verwachten, kijk dan snel onder 'Een kot van UP'.

Zoek jij nog een kot voor het tweede semester 2016-2017?

Wij hebben nog enkele vrije kamers op een gemeenschapshuis!

Inschrijven kan via deze link.

 

Een kot van UP

visieUP organiseert al haar huizen rond dezelfde opvatting. Hier kan je er meer over lezen.

Kotkandidaat

kandidaatWil je je graag kandidaat stellen om in één van onze huizen te komen wonen? Dat kan!

Onze huizen

huisHier vind je een overzicht van onze 12 gemeenschapshuizen.

 

 

Quotes van enkele studenten:

"Het voorbije jaar zat ik zonder twijfel op het beste kot dat ik in 5 jaar Leuven al heb gehad. In tegenstelling tot zowat alle andere jaren voel ik me hier helemaal thuis".

Maxim (bewoner van Juntos)

 

"Vanaf dag 1 was dit kot voor mij een verrijking. Zoveel nieuwe mensen met elk hun eigen karakter en toch diezelfde sociale zin. Zin om samen te leven, te koken, te studeren… Na enkele weken voelde ik me hier al helemaal thuis, en kwam ik graag naar Leuven op zondag. Terwijl ik vroeger verlangde naar de weekends waarin ik terug kon thuiskomen, kijk ik nu uit naar een nieuwe week. In Tarsus heb ik een tweede thuis gevonden. Je vindt hier altijd wel iemand om te babbelen: ’s morgens aan de ontbijttafel met een kopje koffie en ’s avonds met een kopje thee."

Clara (bewoner van Tarsus)

 

"Wij zijn als kot gegroeid van een hoop vreemdelingen naar een hele bende vrienden. Iedere keer dat het kotmaaltijd was, keek iedereen er naar uit. We leerden samen koken, met elkaar rekening houden door bijvoorbeeld vegetarisch te koken,... UP is een tweede thuis voor ieder van ons.

In het begin leek het kotleven niet zo gemakkelijk als verwacht, je familie moeten missen, helemaal opnieuw beginnen,… Dan is het leuk dat je vriendelijke woorden van je kotgenoten krijgt, een helpende hand, een lief gebaar. Kotmaaltijden zijn een ideaal middel om de band nog te versterken. Je kookt voor een hele groep mensen en geniet dan allemaal samen van een lekkere maaltijd. Ondertussen wordt er veel gebabbeld en gelachen en leer je de mensen nog beter kennen."

Liselot (bewoner van Tabor)

 

In de kijker

Kerstwandeling - Met fakkels in de hand maken we een korte wandeling door Heverleebos om te eindigen in het Groot Begijnhof van Leuven voor wat drank en een hapje.

Adventsbezinning - Elke woensdagochtend van de advent ben je welkom in de Sint-Jan-de-Doperkerk voor een adventsbezinning. Nadien kan je aansluiten voor een ontbijt.