U bent hier: Home / Agenda / The Divided Body

The Divided Body

Wanneer 14-11-2014 14:00 tot
07-12-2014 20:00
Waar Predikherenkerk, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Leuven
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

'The Divided Body' vertelt verhalen over het lichaam, verschuift betekenissen en snijdt diep tot aan de grens waar leven en dood elkaar raken.

De architectuur van de Leuvense Predikherenkerk laat eigenlijk lezen als een samengesteld lichaam. Behalve het schip en de sacristie wordt ook het dormitorium aangewend om het werk van gerenommeerde kunstenaars en jong talent een plaats te geven. De kerk blinkt uit in zijn monumentaliteit en is bijzonder in zijn historiek: het is de hertogelijke grafkerk van Graaf Hendrik III en zijn echtgenote Aleidis van Bourgondië.

Deelnemende kunstenaars: Ruben Bellinkx, Peter Buggenhout, Wim Catrysse, Lydia Debeer, Marc De Blieck, Berlinde De Bruyckere, Jos de Gruyter & Harald Thys, Lucas Devriendt, Paul Elliman, Adrijana Gvozdenović, René Heyvaert, Hannah Joris, Ekaterina Kaplunova, Georgia Kokot, Stanislas Lahaut, Kristof Lemmens, Julie Lesenne, Wendy Morris, Renato Nicolodi, Juan Pablo Plazas, Reniere & Depla, Jelle Schouppe, Irja Syvertsen, Frank Theys, Ana Torfs, Veerle Tytgat, Bart Van de Put, Jeroen Vandesande, Nel Verbeke, Johan Verschaeve, Arjen Verswijvelt & Timo Bonneure, Leen Voet en Vadim Vosters

Curator: Wim Lambrecht

Data

14.11 > 7.12.2014

Openingsuren

Open: ma, do, vr, za en zo van 14u tot 20u.
Dinsdag en woensdag gesloten.

Toegang

5 EUR/ 3 EUR
Tickets ter plaatse contant te betalen.

 

The Divided Body is een samenwerking tussen LUCA School of Arts, KU Leuven en vzw KU[N]ST.

 

Meer informatie over dit agenda-item

Strategisch plan

Klik hier om het strategisch plan van de Commissie Actuele kunst te raadplegen.

Agenda

Overzicht van lopende activiteiten

Doe een schenking

Wilt u graag iets schenken? Neem dan contact op met de Commissie Actuele kunst of met de Dienst Fondsenwerving en Alumnirelaties.