In de kijker

 
BAC ATELIER HEROPENT

Ooit was het een broedhaard voor bacterieën. De eerste spin-off van KU Leuven, waar baanbrekend onderzoek naar nieuwe vaccins werd verricht. Nu is het een broedplaats voor kunst. 

BAC Atelier heropent met twee gratis dagen vol kunst, concerten en performances.

Bezoek op woensdag 4 april 2019 de ateliers van onze dertien nieuwe residenten, artists in residence Gijs Van Vaerenbergh en LUCA Showcase Award winnaars Manuel Penteado en Dido Woelders. Dans mee met Galine en Mélomane. (Beluister "Gravity" van Galine.)

Een dag later kan je tijdens een gratis rondleiding (incl. een kom warme soep) de rijke geschiedenis van het gebouw ontdekken. 's Avonds zijn Resina en Annelies Monséré in de bijzondere concertreeks Elsewhere onze gasten. Daarvoor koop je een ticket bij kunstencentrum STUK.


FACEBOOK

MEER WETEN​​​​​​​​

 
DE NIEUWE LICHTING SLUIT UUR KULTUUR AF

Laat ons er nog één lap op geven, dachten we. Voor het SlotUUR KULTUUR trekken we alle registers open. Mooneye, Tessa Dixson en Melting Mallows gooiden hoge ogen op De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Samen bouwen we een laatste feestje in rocktempel Het Depot op woensdag 8 mei 2019.

Heb je een cultuurkaart? Dan mag je gratis je (toekomstige) lief of een vriend(in) op sleeptouw nemen. Zo willen we je graag bedanken voor dit geweldige cultuurjaar, en je vrienden laten kennismaken met ons aanbod. Dans het dak eraf!
 

FACEBOOK

TICKETS + INFO

 

(BE)LEEF CULTUUR

CULTUURKAART

Zet cultuur op je kaart! Met een cultuurkaart krijg je fikse kortingen bij alle grote Leuvense cultuurspelers. Zo mag je (zoveel je wil) gratis naar M - Museum Leuven en kost een film bij Cinema ZED je 6 euro i.p.v. 8,5 euro. 

​​​​Ons UUR KULTUUR is de kers op de taart. Je cultuurkaart is een vrijkaart voor elk UUR KULTUUR.
 

Alle voordelen

Online kopen

UUR KULTUUR

Spinvis. Rosas. Toneelhuis. Het nieuwstedelijk. Het zijn maar enkele van de vele topartiesten die we dit jaar naar Leuven halen. 

Met UUR KULTUUR schotelen we je elke maand een leuk concert of een spannende performance voor. Uit verschillende artistieke disciplines - zo verruim jij je culturele blik. Smakelijk!
 

PROGRAMMA

 

 

 

 

 

SlotUUR KULTUUR
MOONEYE, MELTING MALLOWS & TESSA DIXSOn
8.05.2019 - TICKETS

 

DOE HET ZELF!

 
VOOR DE SPELERS

Speel je zelf muziek? Ben je danser of acteur, en kan je niet wachten om de bühne te beklimmen? Ontdek de universitaire ensembles, koren en dans- en theatergezelschappen die wij ondersteunen. 
 

Muziek en zang

Dans en theater

VOOR DE MAKERS

Zit je vol wilde plannen en wil je zelf een project op poten zetten? Wij helpen je met subsidies, repetitieruimtes en ateliers. Ook kunnen we jouw evenement via onze communicatie-kanalen verspreiden. 
 

Maakportaal

 

Kunst & WETENSCHAP

Onderzoek en experiment. Het zijn de hoekstenen van goede kunst en geslaagde wetenschap. Zowel kunstenaars als wetenschappers willen de werkelijkheid vatten en verklaren. Aan de KU Leuven gaan beide dan ook hand in hand. Door kunstwerken (zoals Seeker [LVN6]), symposia, tentoonstellingen en voorstellingen willen de kruisbestuiving tussen wetenschap, kunst en samenleving stimuleren. Met het BAC Atelier bieden we sinds 2018 zelf atelierruimte aan. 
 

Meer weten   Seeker [LVN6]   BAC atelier


Het Horst Arts & Music Festival is één de projecten waaraan we meewerken i.h.k.v. Kunst en Wetenschap.

 

CLUB KULTUUR

CLUB KULTUUR is onze blog voor en door studenten met een cultuurkaart. Je leest er tips, reviews, previews en interviews.
 

Meer weten

 

 

 

Dienst Cultuur

De Dienst Cultuur staat samen met de andere cultuuractoren in voor het cultuurbeleid van de universiteit. De beleidslijnen worden uitgezet door vicerector Cultuur Bart Raymaekers.

We willen studenten en personeelsleden stimuleren om hun culturele grenzen te verkennen en te verleggen. Daarom bieden we studenten een cultuurkaart aan en organiseren we maandelijks een UUR KULTUUR. We ondersteunen ook de universitaire ensembles, huisgezelschappen en kringtonelen, zodat ze zelf aan de slag kunnen. Met BAC Atelier bieden we atelierruimte aan voor beeldende kunstenaars. Ook zetten we projecten op om de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap te bevorderen.

 

 

person
Dienst Cultuur
location_on
STUK
Naamsestraat 96 - bus 5010
3000 Leuven

 

 

 

e-Cultuur ...

Onze agenda. Jouw gids door het rijke culturele landschap van de KU Leuven. Ook te lezen als tweewekelijkse nieuwsbrief.