Diversiteitsbeleid KU Leuven wil enerzijds een inclusieve cultuur bevorderen zodat de talenten van mensen met verschillende achtergronden en overtuigingen maximale kansen tot ontplooiing krijgen, als student en als personeelslid. Anderzijds willen we met gerichte acties de in-, door- en uitstroom van een diverse studentenpopulatie bevorderen.
Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Naar aanleiding van deze internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT) vinden er in de week rond deze dag verschillende initiatieven plaats aan onze universiteit.
Het engagement voor diversiteit in de universiteit wordt opgenomen door een dynamisch netwerk van meer dan 100 actoren in faculteiten, diensten en campussen. De Diversiteitsraad vormt de spil in het besluitvormingsproces.
Samen met de aandacht voor de maximale ontplooiing van personeel en studenten met een diverse achtergrond, richt het diversiteitsbeleid zich tot alle studenten door hen tijdens hun studietijd voor te bereiden op een genuanceerde omgang met de toenemende diversiteit in de samenleving.
Checklist om je documenten en webpagina's meer 'digitaal' toegankelijk te maken. Ontdek in de 4 Filmpjes hoe je dit in de praktijk om kan zetten.
Inclusie aan KU Leuven
In 2021 namen studenten en medewerkers aan KU Leuven deel aan 24 rondetafelgesprekken over veiligheid, respect en inclusie. We identificeerden hiaten en formuleerden ambities en engagementen voor de toekomst in het Charter voor Inclusie. Een inclusieve universiteit is tevens als transversaal thema opgenomen in de strategische doelstellingen (2021-2025) voor de gehele universiteit.