U bent hier: Home

Kinderdagverblijven KU Leuven

English version

 

Dag beste ouder

Vooreerst willen we u graag proficiat wensen met de geboorte van uw kindje! Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven. Wanneer u dan ook weer aan de slag moet, is het van het grootste belang dat uw kindje tijdens die momenten wordt opgevangen in een warme omgeving, waar mensen met hart en ziel zich inzetten voor de zorg over uw kleintje. We hopen zo'n plek te zijn. We werken hier hard aan, elke dag, met een heel team van gekwalificeerd personeel dat regelmatig wordt bijgeschoold. Onze kinderverzorg(st)ers worden begeleid door een team van leidinggevenden die het dagelijkse reilen en zeilen onder hun hoede nemen. Daarnaast is er een pedagogische medewerkster die samen met mezelf het pedagogisch beleid aanstuurt in de verschillende huizen en toeziet op de naleving ervan.

Aandacht, liefde , aangepaste boeiende ontwikkelingsstimulerende activiteiten en voldoende rust - deze vier concepten moeten het uitgangspunt zijn wanneer we omgaan met een kind. Daarnaast moet elk kind ook de vrijheid krijgen om zich op zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen en de omgeving en zichzelf te ontdekken. We spreken van "ervaringsgericht werken". Dit zijn in het kort de  pijlers van ons pedagogisch beleid.

We staan ook open voor kindjes met een specifieke zorgbehoefte, we hebben twee plekjes op Kabouterberg en twee plekjes op Peutertuin (inclusieve opvang) waar deze kindjes van harte welkom zijn, en waar we samen met de ouders graag kijken, wat nodig is om ervoor te zorgen dat hun kindje ook fijn kan deeluitmaken van één van onze leefgroepjes.

We willen u graag via onze website, op de hoogte houden van wat er zoal gebeurt in onze kribbes. U bent hier steeds welkom om nog meer te weten te komen over ons pedagogisch beleid, onze maandelijkse werkpunten, onze jaarthema's waar wij rond werken. Samen met jullie, ouders, willen we graag een sterk team vormen, waar we "onze" kindjes en elkaar ondersteunen op sociaal, emotioneel en opvoedkundig vlak. Zodat u met een gerust hart uw kleintje 's ochtends achterlaat  in de wetenschap dat het met de beste zorgen omringd wordt.

We kijken er naar uit om u, samen met uw kleintje, te mogen verwelkomen in één van onze huizen.

Met vriendelijke groet

Het personeelsteam van de universitaire kinderdagverblijven