Ga verder naar de inhoud

Fonds voor innovatief kankeronderzoek - FIKO

Het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek, kortweg FIKO, ondersteunt de wetenschappelijke vooruitgang aan het Leuven Kankerinstituut. We bieden artsen en onderzoekers de nodige extra zuurstof om concrete doorbraken te realiseren.

Cirkel v07

Van patiënt naar laboratorium en terug


Dé sleutel tot genezing is behandeling op maat. Maar die kunnen we alleen bieden als de cyclus van patiënt naar laboratorium en terug in één vlotte beweging verloopt. Het is precies wat FIKO mogelijk maakt.

Campus Gasthuisberg herbergt een universitair ziekenhuis met heel wat patiënten. Die hebben veelvoorkomende, maar soms ook erg zeldzame tumoren, wat voor ons een unieke kans tot innovatief onderzoek biedt.

Tegelijk zijn onze technologische platformen wereldtop. We vertrekken van bij de patiënt en ontrafelen de tumor tot in de kleinste details. Die nieuwe inzichten kunnen we dankzij de nabijheid van het ziekenhuis ook terugbrengen naar de patiënt. Zo maken we de onderzoekscyclus rond.

FIKO ondersteunt het samenbrengen van vernieuwende onderzoekslijnen binnen een sterk en geïntegreerd Leuven Kankerinstituut, en helpt zo om mogelijke hiaten in deze cirkel sneller te dichten.

"Kanker raakt vele levens, soms onherstelbaar diep. Toch zijn we hoopvol. Het aantal patiënten dat kanker overleeft blijft stijgen en de wetenschap staat dichter bij oplossingen dan ooit. Om die tot bij zoveel mogelijk mensen te kunnen brengen, hebben we een fonds als FIKO nodig."

Professor Johan Swinnen - vicevoorzitter FIKO

Professor Johan Swinnen
Labojassen 21

Steun ons

Elke bijdrage maakt een verschil. Met uw steun aan FIKO kunnen we een pioniersol spelen en grenzen verleggen, zowel in onze labo's als in het ziekenhuis.

Heeft u vragen? Wilt u dit fonds steunen?