Ben jij tussen 8 en 13 jaar?

Vul dan je rugzak met de gekste hersenkronkels en kom naar de Kinderuniversiteit!

De Kinderuniversiteit is iets heel anders dan de lagere of middelbare school. Je krijgt les in een echt auditorium samen met heel wat andere kinderen. Een auditorium of een aula is een klas aan de universiteit.
​​​​​​​Er kunnen wel 200, 500 of soms zelfs 1000 studenten in! Echte professoren leren je iets bij en geven misschien wel een antwoord op al jouw vragen! Daarna kun je zelf de handen uit de mouwen steken tijdens één van de vele workshops!

Een reis door de tijd

Het thema van de Kinderuniversiteit is dit jaar ‘15 jaar Kinderuniversiteit: een reis door de tijd’. 15 jaar geleden vond de eerste editie van de Kinderuniversiteit plaats! Wat is er nu allemaal veranderd in die 15 jaar en doorheen de tijd? We maken tijdens deze kinderuniversiteit een reis door het verleden, het heden en de toekomst!

De eerste vraag waarop we een antwoord proberen te vinden is natuurlijk of het echt mogelijk is om door de tijd te reizen. Zo ja, dan kunnen we gaan bekijken hoe en waar onze voorouders in de prehistorie leefden, hoe ons klimaat veranderde doorheen de tijd en of we in de toekomst zelf een nieuw hart zullen kunnen printen. Je kan ook zelf aan de slag gaan en een eigen verhaal bedenken over tijdreizen, een 3D-tijdcapsule ontwerpen, ontdekken hoe geluid door de tijd reist of je een toekomst op een andere planeet voorstellen.

Kan je niet wachten tot oktober? Geen nood! We hebben alvast een voorproefje voor jou. Professoren uit de 15 jaar Kinderuniversiteit beantwoorden alvast wat vragen waar sommigen onder jullie mee zaten. Test je eigen kennis, leer bij over allerlei onderwerpen en maak kans op een mooie prijs van Davidsfonds Academie!

Programma

De Kinderuniversiteit vindt plaats op 5 oktober in Leuven, campus Sociale Wetenschappen, op 12 oktober in Heverlee, campus Arenberg, op 19 oktober in Leuven, campus Gasthuisberg, op 26 oktober in Kortrijk, campus KULAK, op 2 november in Antwerpen op de Boekenbeurs en op 30 november op campus Brugge. Inschrijven kan vanaf 11 september om 13u.

Het programma vind je hier!

Schrijf je hier in voor de Kinderuniversiteit in Leuven op 5, 12 of 19 oktober.

Schrijf je hier in voor de Kinderuniversiteit in Kortrijk op 26 oktober, Antwerpen op 2 november of Brugge op 30 november.

Wedstrijd davidsfonds

Welke prijs wil je graag winnen? (deelname voor een kind en één volwassene aan één familiedag)
Meer info vind je hier.
Meer info vind je hier.
Meer info vind je hier.