Bereikbaarheid: vanaf het Monseigneur Ladeuzeplein en de Blijde-Inkomststraat.

Hoofdingang: aan het Monseigneur Ladeuzeplein, is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers omwille van meerdere trappen.

Rolstoelingang: aan de Blijde-Inkomststraat, voorzien van een hellend vlak. Deze ingang geeft toegang tot de hoofdinkomhal (00.54) met balie en lockers. Van daaruit zijn de meeste bibliotheekzalen bereikbaar. De leeszalen op de vierde verdieping aan de achterzijde zijn alleen toegankelijk voor rolstoelgebruikers via een dienstingang (00.37), een dubbele deur iets hogerop in de Blijde-Inkomststraat, waar je moet aanbellen om binnen te kunnen.

Onthaal: de bibliotheekbalie en lockers bevinden zich centraal aan de hoofdinkomhal. De balie is bemand tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Lift: vanuit de rolstoelingang is er een personenlift die de meeste bibliotheekzalen bedient. De dienstingang voor de leeszalen op de vierde verdieping geeft toegang tot een andere lift, alleen met begeleiding te gebruiken. Een aantal museumzalen op de vijfde verdieping zijn niet rolstoeltoegankelijk wegens meerdere treden op de vijfde verdieping.

Aangepast sanitair: op de vijfde verdieping, vlak bij de lift, of op de tweede verdieping, bereikbaar via de lift en mits passage door de Grote Leeszaal (02.58).

Parking KU Leuven: via de inrit in de Ravenstraat. Het is een bovengrondse parking waarvan de toegang is uitgerust met een slagboom. De verbinding tussen parking en bibliotheek verloopt over de openbare weg.

Aangepaste parking KU Leuven: de KU Leuvenparking in de Ravenstraat heeft een aangepaste plaats. Er is echter ook een publieke aangepaste parkeerplaats op het Herbert Hooverplein, op een 20-tal meter de rolstoelingang van de bibliotheek, aan de overkant van de weg.

Parkings van KU Leuven die hier worden getoond, zijn enkel te gebruiken mits geldige toegangskaart. Meer informatie over bezoekersparkings en KU Leuven parkeer- en toegangsbeleid.

Openbare parking: meer informatie over parkings binnenstad Leuven.

Faciliteiten

  • Aangepaste parking KU Leuven : Ja
  • Balie: Ja
  • Aangepast toilet : Ja
  • Aangepaste doucheruimte : Nee
  • Aangepaste kleedkamer : Nee
  • Bibliotheek- en studieruimte : Ja
  • Aula en auditorium : Nee
  • Les- en vergaderlokaal : Ja
  • Socioculturele en logistieke ruimte : Ja

Hoe bereik je het gebouw?

Vanaf de openbare weg

Met de bus

Plan mijn route

Met de wagen

Openbare parkings: parkings binnenstad Leuven.

Dichtstbijzijnde parkings KU Leuven:
Deze zijn enkel te gebruiken mits geldige toegangskaart. Meer informatie over bezoekersparkings en KU Leuven parkeer- en toegangsbeleid.