U bent hier: Home / Fondsen / Faculteit Geneeskunde / Fonds Transplantoux

Fonds Transplantoux

Orgaandonatie is het fundament waarop het nieuwe leven van veel mensen steunt. Om dat soort tweede kans te kunnen blijven geven aan zoveel mogelijk mensen steunt het Fonds Transplantoux sensibiliseringsinitiatieven rond orgaandonatie en -transplantatie. Daarnaast stimuleert het fonds multidisciplinair onderzoek dat de resultaten na zo’n transplantatie kan verbeteren.
 

Fonds Transplantoux

Steun dit fonds

Indien u dit fonds wenst te steunen, dan kan dit via een gift op IBAN-rekeningnummer BE45 7340 1941 7789, BIC-code KREDBEBB van KU Leuven met vermelding van de gestructureerde mededeling +++400/0010/24296+++.

Giften vanaf € 40 per jaar leveren een fiscaal voordeel op.

Doe een gift

Orgaandonatie is het fundament waarop het nieuwe leven van veel mensen steunt. Om dat soort tweede kans te kunnen blijven geven aan zoveel mogelijk mensen steunt het Fonds Transplantoux sensibiliseringsinitiatieven rond orgaandonatie en -transplantatie. Daarnaast stimuleert het fonds multidisciplinair onderzoek dat de resultaten na zo’n transplantatie kan verbeteren. Het motiveert ook getransplanteerden om gezond te leven, te bewegen en te sporten. Dat houdt niet alleen de patiënt gezond, het is ook een eerbetoon aan de donor die zijn leven gaf. Al die ambities kan het fonds natuurlijk alleen waarmaken dankzij de steun van vele schenkers en sympathisanten.

 

"Ik had een hele hechte band met mijn zus Hilde. In november 2013 kwam ze plots om in een verkeersongeval en moesten we beslissen of we haar organen wilden afstaan. Wat ons als familie toen erg geholpen heeft, is dat Hilde jaren voordien gezegd had dat ze, mocht het ooit nodig zijn, donor wilde zijn. Dat kan andere mensen een nieuw leven geven en precies daarom maakt Transplantoux het grote publiek erop attent. Het maakt donatie bespreekbaar. Ook heel mooi is hoe het getransplanteerden motiveert om ondanks hun vaak zware behandeling gezond te leven en te sporten. Dat het fonds daar prachtig in slaagt, kon ik zelf vaststellen toen ik in 2015 met Transplantoux de Mont Venoux op fietste. Het was confronterend, maar tegelijk zag ik dat heel veel getransplanteerden hun tweede kans grijpen en hun lichaam verzorgen. Dat is een enorme troost."

Inge Vermeulen (links op de foto), die in 2013 plots haar dierbare zus Hilde verloor en die sindsdien helemaal achter het Fonds Transplantoux staat

Professor Diethard Monbaliu is beheerder van dit fonds

Ontdek meer over Transplantoux vzw

Bekijk andere goede doelen

 

Zorg voor kinderen

Onvoorwaardelijke liefde. Dat voelen we voor onze kinderen. KU Leuven streeft ernaar om de jongste generaties te laten opgroeien tot gezonde, geïnspireerde mensen.

Ontdek hier onze kinderzorg-projecten

 

Bijzondere projecten

Sommige culturele, medische of maatschappelijke projecten nemen niet de vorm aan van een fonds of leerstoel, maar ze verdienen wel absoluut uw steun.

Draag bij aan onze bijzondere projecten

Alfabetische projectenlijst

Op zoek naar een specifiek fonds of initiatief?

Raadpleeg de projectenlijst