U bent hier: Home / Fondsen / Faculteit Geneeskunde / Professor Guy Molenaers Fonds Move To Improve

Professor Guy Molenaers Fonds Move To Improve

Kinderen met neuromotorische problemen, voornamelijk ten gevolge van een hersenverlamming, vertonen een veelheid aan problemen. Deze veranderen onder invloed van de groei en de motorische ontwikkeling. Het gemeenschappelijk doel van de orthopedisten, kinderneurologen, revalidatieartsen, kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers is het optimaliseren van de beweging van het jonge opgroeiende kind.

University Trail in 2017 ten voordele van het fonds

Steun dit fonds

Indien u dit fonds wenst te steunen, dan kan dit via een gift op IBAN-rekeningnummer BE45 7340 1941 7789, BIC-code KREDBEBB van KU Leuven met vermelding van de gestructureerde mededeling +++400/0015/15966+++.

Giften vanaf € 40 per jaar leveren een fiscaal voordeel op.

Doe een gift

Kinderen met neuromotorische problemen, voornamelijk ten gevolge van een hersenverlamming, vertonen een veelheid aan problemen. Deze veranderen onder invloed van de groei en de motorische ontwikkeling. Hersenverlamming of Cerebral Palsy (CP) is het gevolg van hersenschade die optreedt voor of tijdens de geboorte, alsook in de eerste jaren erna. Het is een van de meest voorkomende redenen waarom kinderen moeilijkheden vertonen bij het stappen en/of bij het gebruik van de arm- en handfunctie. Naast motorische problemen, hebben deze kinderen vaak ook nog andere problemen zoals onder andere spraakproblemen, epilepsie, gezichts- en gehoorproblemen. Vandaar dat een multidisciplinaire behandeling noodzakelijk is. Het gemeenschappelijk doel van de orthopedisten, kinderneurologen, revalidatieartsen, kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers is het optimaliseren van de beweging van het jonge opgroeiende kind.

"Hoe meer en hoe beter we deze kinderen kunnen laten bewegen, hoe minder afwijkingen er zullen ontstaan en hoe zelfstandiger zij kunnen functioneren in de maatschappij. Bovendien geeft beter fysiek functioneren deze kinderen een belangrijke psychologische boost en dat kan alleen maar positief zijn."

Professor Guy Molenaers

Professor Kaat Desloovere is beheerder van dit fonds.

De impact van dit fonds

Aankomende events

Bekijk andere goede doelen

Ontwikkelings-samenwerking

Alleen door grenzen te doorbreken zetten we als samenleving stappen vooruit. KU Leuven deelt haar expertise in Noord en Zuid en vergroot zo de toekomstkansen van de meest kwetsbaren.

Ontdek onze initiatieven rond ontwikkelingssamenwerking

Zorg voor kinderen

Onvoorwaardelijke liefde. Dat voelen we voor onze kinderen. KU Leuven streeft ernaar om de jongste generaties te laten opgroeien tot gezonde, geïnspireerde mensen.

Ontdek hier onze kinderzorg-projecten

Alfabetische projectenlijst

Op zoek naar een specifiek fonds of initiatief?

Raadpleeg de projectenlijst