U bent hier: Home

Educatieve masteropleiding aan de KU Leuven

Vanaf 2019-2020 kan je kiezen om leraar te worden via één van de tien gloednieuwe educatieve masters aan KU Leuven.


Ben je gepassioneerd door je vakgebied en wil je je hierin verder verdiepen? Wil je jongeren meenemen op een ontdekkingstocht doorheen jouw vak en hen begeleiden om hun talenten te ontwikkelen?

Dan is werken in het onderwijs iets voor jou!
 

Vanaf 2019-2020 kan je kiezen om leraar te worden via één van de tien gloednieuwe educatieve masteropleidingen. Dit zijn volwaardige masteropleidingen die bovendien het bekwaamheidsbewijs opleveren om les te geven in het secundair onderwijs. Je verwerft naast een brede vakinhoudelijke kennisbasis ook pedagogische en (vak)didactische vaardigheden, in een praktijkgerichte opleiding van 90 of 120 studiepunten. Wie al een masterdiploma op zak heeft, kan op meerdere campussen terecht voor een verkort traject van 60 studiepunten.

In de kijker

 

ben je nog bezig aan je academische bachelor-opleiding ?

Proef alvast van het leraarschap via een pakket van 15 studiepunten.

Lees meer

 

Heb je al een academisch bachelordiploma op zak?

Volg dan één van de tien gloednieuwe educatieve masteropleidingen. Ontdek hier het volledige programma.

Lees meer​​​

 

Heb je al een masterdiploma op zak?

Volg op een campus naar keuze een verkorte EDU-opleiding (60 stp) en verwerf zo je tweede masterdiploma.

Lees meer

Diploma behaald?

De vakdidactiek(en) die je met succes hebt afgelegd, bepalen welk(e) vereiste bekwaamheidsbewijs(zen) je verwerft en welke vakken je, na het behalen van je diploma, in het secundair onderwijs mag verzorgen. Maar niet alle educatieve masters komen terecht in het secundair onderwijs. De opleiding biedt ook de kans om je te specialiseren in het hoger en volwassenenonderwijs. Daarnaast is de educatieve master ook een ideale voorbereiding voor functies in de bredere educatieve en sociaal-culturele sector.

Nuttige links