Over deze opleiding
Tijdens de masteropleiding diep je de klinische aspecten van verschillende pathologieën verder uit op basis van casusgebaseerd onderwijs en integreert die verworven kennis nog verder aan de hand van het geïntegreerd klinisch redeneren. Het grootste deel van de masteropleiding bestaat dan ook uit klinische stages. Daarin maak je kennis met de verschillende specialisatiedomeinen en leer je de opgedane kennis toe te passen in de praktijk.
- In de eerste masterfase krijg je naast de (pre)klinische vaardigheidstrainingen ook (bio)medische en tandheelkundige opleidingsonderdelen.
- Tijdens de tweede masterfase overheersen de klinische opleidingsonderdelen. Tijdens de multidisciplinaire stage leer je complexe behandelingen uitvoeren en behandelplannen opstellen en dit zowel in UZ Leuven als in externe stagecentra.
- Tijdens de opleiding tandheelkunde kan je tijdens de tweede masterfase op buitenlandse stage. Al tijdens de derde bachelorfase krijg je een eerste maal informatie over de buitenlandse stages zodat je je alvast kan oriënteren in de mogelijkheden. Tijdens de eerste masterfase volgt er opnieuw een infosessie waarna je je kandidaat kan stellen.
- Je rondt je opleiding af met een masterproef.
Studieprogramma master in de tandheelkunde
Benieuwd welke opleidingsonderdelen je gaat volgen?
- Als bachelor in de tandheelkunde kun je direct starten in deze master.
- Behaalde je je diploma aan een andere universiteit dan KU Leuven? Studenten die een diploma bachelor in de tandheelkunde hebben behaald aan een universiteit van de Vlaamse of Franse gemeenschap kunnen instromen in de masteropleiding tandheelkunde.
- Officiële en actuele toelatingsvoorwaarden
Verder studeren en loopbaanmogelijkheden
- Meer lezen over je carrièrekansen
- Wil je na het behalen van je masterdiploma nog verder studeren? Je kunt je specialiseren via bijvoorbeeld de master in de specialistische mondzorg of een postgraduaat in een van de deeldomeinen van de tandheelkunde.
- Lees meer over verder studeren na de master in de tandheelkunde
Infomomenten
KU Leuven organiseert zowel online als live infomomenten. Je kiest zelf hoe, waar en wanneer je je informeert in je zoektocht naar een geschikte opleiding.
Website toekomstige masters
De faculteit
Studentenvereniging
De studentenkring Apollonia staat garant voor ontspanning en helpt je bij je studie.
Vragen over deze opleiding?
Faculteit Geneeskunde
Onderwijs en Navorsing 2
Herestraat 49 - bus 400
3000 Leuven
Contactformulier