U bent hier: Home

Heilige Geestcollege

Niet-gesubsidieerde residentie KU Leuven

Niet-gesubsidieerde residentie KU Leuven

Het Heilige Geestcollege is een van de laatste residenties in Leuven die exclusief door jongens bewoond wordt. Meisjes kunnen in principe niet op het College verblijven. Op activiteiten zijn ze echter meer dan welkom.

Het Heilige Geestcollege, een beschermd monument, ligt centraal in de historische binnenstad van Leuven en telt 150 jongenskamers. Naast een meerderheid aan Vlaamse studenten wonen er ook internationale master- en doctoraatsstudenten. Mede door de inwonende residenten en professoren biedt het college een goede studiesfeer gekoppeld aan een breed aanbod van vormende en ontspannende activiteiten.

Je kan tijdens de week in de eetzaal ontbijten, 's avonds bereidt onze kokkin verse maaltijden tegen een democratische prijs. Andere faciliteiten zijn de grote tuin met polyvalent sportveld, de mooie kapel, de televisie- en krantenzaal, de pingpongzaal, de stripbibliotheek en de studentenbar. Muzikanten kunnen gebruik maken van de piano.

Kamers die vrijkomen, worden deels gereserveerd voor eerstejaars, maar ook hogerejaars zijn zeker welkom. De huurprijs voor het academiejaar 2019-2020 bedraagt € 379 per maand. Dit bedrag omvat de huur van kamer en meubilair inclusief een koelkast met diepvriesvak, het onderhoud van de kamer en de gemeenschappelijke ruimtes, de internetaansluiting, de energiekosten én het ontbijt. De kamers worden toegewezen op basis van motivatiebrieven van kandidaat-huurders.