U bent hier: Home

Studentenhuis Lerkeveld

Private residentie, niet-KU Leuven

Private residentie, niet-KU Leuven

International students are also welcome in our project! Please find more information here. 


Lerkeveld is een private residentie van de Vlaamse Provincie van Jezuïeten maar werkt op vlak van studentenhuisvesting nauw samen met de KU Leuven.

 

Interesse voor een kot op Lerkeveld tijdens het volgende academiejaar 2019-2020?

Kom dan naar de opendeurdagen op 30 maart 2019 en 27 april 2019, telkens vanaf 10 uur.

Vooraf worden toekomstige studenten verwacht op de infosessies van de KU Leuven over studentenhuisvesting. Die gaan door in de Pieter De Somer Aula in de Charles Deberiotstraat 24, om 9 uur.

 

 

Welkom op Lerkeveld

niet zomaar een studentenhuis...

   

Beste student,

Welkom op Lerkeveld, een huis met een rijke geschiedenis. Dat merk je aan de verschillende gemeenschappen die hier samenwonen en -komen: studenten in de Noord- en Zuidvleugel, Jezuïeten in het voorhuis. Wekelijks lopen hier ook honderden gasten in en uit voor een bezoek of bezinning, een vergadering of congres, een boek uit de bibliotheek van pater Monden (+), enzovoort. Je merkt het: dit is een open en gastvrij huis.

In Lerkeveld bieden we meer dan alleen maar een kamer. We werken nauw samen met het Dondeynehuis, een project van de KU Leuven, opgericht door de Jezuïeten in 1994, gelegen in Leuven. Het Dondeynehuis en Lerkeveld willen studenten de gelegenheid bieden de studie te kaderen in een bredere humane vormingscontext door het aanbieden van een 'huisprogramma'. Dit huisprogramma steunt op drie belangrijke pijlers uit onze samenleving: de sociale, de culturele en de religieus/spirituele. Binnen die drie pijlers worden een aantal modules en seminaries aangeboden waarvan je er per jaar minstens één volgt.

In dit huis wonen ook permanent een aantal organisaties waarmee we nauwe banden smeedden. De SPES Academie en het SPES forum zijn daar een goed voorbeeld van.

Als student ben je in dit grote huis niet alleen. De 'Lerkies' hebben sinds jaar en dag een goeddraaiend praesidium. Iedere gang heeft een gangverantwoordelijke. Daarnaast is er de directeur voor technische- en andere vragen: Dhr. Dirk Van Tricht. Voor het huisprogramma is Pater Walter Ceyssens s.j. verantwoordelijk.