U bent hier: Home / Bike & Run

Bike & Run

Bike & Run 2017

Op woensdag 3 mei 2017 wordt om 14u00 het startschot van de 15de editie van de Bike&Run gegeven. We vertrekken dit jaar vanuit het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven en komen aan in het Centre Sportif de Blocry in Louvain La-Neuve.

Deelnemen kan op 3 manieren:

  • je kan voor het ‘klassieke’ gaan en per koppel, waarvan 1 fietser en 1 loper, aan de ‘Bike&Run’ deelnemen. Samen leg je ongeveer 34km af. Wisselen van functie kan waar en wanneer je maar wil op het parcours.
  • je kan het hele parcours alleen lopen.
  • je kan voor de recreatieve formule gaan en deelnemen in groepjes van 3 met 2 fietsen

 

We doen ons uiterste best om een verkeersluw en vooral erg groen parcours uit te tekenen, zodat je echt kan genieten van je sportieve inspanningen. Met het huidige traject langs Heverleebos, Meerdaalwoud en de landelijke veldwegen over de taalgrens slagen we daar ook meer dan behoorlijk in! Waar er toch enig gevaar dreigt, schakelen we seingevers en plaatselijke politie in om je veilig te laten oversteken.

Verder zorgen we ervoor dat je zorgeloos aan sport kan doen. Wij brengen je sporttas naar de aankomst in Louvain-La-Neuve waar de vestiaires je opwachten en je kan genieten van een verdiende douche.

 

--- INSCHRIJVINGen 2017 zullen in maart van start gaan ---

--- UITSLAGEN voorgaande editie 2016 ---

--- BEELDEN voorgaande editie 2016 ---

 

 

Geschiedenis

Tijdens de jaren 70 verlieten meerdere studenten en professoren de KU Leuven om de universiteit en de stad Louvain-la-Neuve op te richten. In 2003 hebben de KU Leuven en UCL getracht een evenement op te starten, dat deze gebeurtenis symboliseerde. 

Er werd gekozen voor een sportieve uitdaging: de Bike & Run. Een tocht van 34 kilometer dwars door de Brabantse bossen en velden van de ene universiteit naar de andere. Het eerste jaar werd het startschot gegeven te Leuven en lag de aankomst in Louvain-la-Neuve. Sindsdien werd er elk jaar gewisseld van start- en aankomstplaats. Zo vindt dit jaar de start plaats in Louvain-la-Neuve en ligt de aankomst in Leuven. 

De deelnemers hebben de keuze om de Bike & Run volgens het originele concept in een team van 2 personen af te leggen: iemand loopt, iemand fietst en je kiest zelf hoe vaak je wisselt. Of je neemt (individueel) deel aan de Run en je legt het traject al lopend af. Ook voor de meer recreatieve loper een nieuwe formule waarbij men 2 fietsen mag gebruiken per 3 personen. Dit zorgt ervoor dat ook de beginnende lopers kunnen deelnemen en kunnen genieten van het mooie parcours. 

Dit alles met een duidelijke bewegwijzering, seingevers die de kruispunten afzetten, bevoorradingsposten, ... zodat u optimaal kan genieten van de omgeving. 

De twee universitaire sportcentra werken dan intensief samen om dit project te realiseren. Hier volgen enkele cijfers van de editie 2016:
- Aantal deelnemers: 527
- Lengte parcours: 34 km bestaande uit bos-, veld- en asfaltwegen 
- Aantal seingevers: 55 
- Aantal personen werkzaam op start --en aankomstplaatsen: 20 
- 6 bevoorradingsposten met drank, fruit, ... 
- de organisatie wordt mee in goede banen geleid door politie, Rode Kruis, Velo, ...  
 

Contactgegevens: 
Service des Sports UCL 010/47.44.41 www.uclouvain.be/sport 
Sportsecretariaat KU Leuven 016/32.91.30 www.kuleuven.be/sport