U bent hier: Home / Bike & Run

Bike & Run

Bike & Run 2016

Op woensdag 27 april 2016 wordt om 14u00 het start - schot van de 14de editie van de Bike&Run gegeven. We vertrekken dit jaar vanuit het Centre Sportif de Blocry in Louvain La-Neuve en komen aan in het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven.

Deelnemen kan op 3 manieren:

 • je kan voor het ‘klassieke’ gaan en per koppel, waarvan 1 fietser en 1 loper, aan de ‘Bike&Run’ deelnemen. Samen leg je ongeveer 34km af. Wisselen van functie kan waar en wanneer je maar wil op het parcours.
 • je kan het hele parcours alleen lopen.
 • je kan voor de recreatieve formule gaan en deelnemen in groepjes van 3 met 2 fietsen

We doen ons uiterste best om een verkeersluw en vooral erg groen parcours uit te tekenen, zodat je echt kan genieten van je sportieve inspanningen. Met het huidige traject langs Heverleebos, Meerdaalwoud en de landelijke veldwegen over de taalgrens slagen we daar ook meer dan behoorlijk in! Waar er toch enig gevaar dreigt, schakelen we seingevers en plaatselijke politie in om je veilig te laten oversteken.

Verder zorgen we ervoor dat je zorgeloos aan sport kan doen. Wij brengen je sporttas naar de aankomst in Leuven waar de vestiaires je opwachten en je kan genieten van een verdiende douche.

--- INSCHRIJVING 2016 --- (VOLZET)

--- UITSLAGEN 2016 ---

--- BEELDEN 2016 ---

 

Programma: 

 • 12u00: Inladen van de fietsen in de vrachtwagens (Gebouw De Nayer, Universitair Sportcentrum KU Leuven, Tervuursevest101, 3001 Heverlee)
 • 12u30 Vertrek bussen vanuit Leuven naar Louvain-la-Neuve 
 • 13u00-13u45 Afhalen startnummers en opwarming (kledij en douchegerief kan u achterlaten in een vestiaire, die wij voor u meenemen naar Leuven) 
 • 13u45 Briefing over het parcours, veiligheid, seingevers, materiaalpech... en andere praktische aspecten 
 • 14u00 Start van de 14de editie van de Bike&Run
 • Bij aankomst in Leuven kunt u uw kledij en douchegerief ophalen bij de vestiaire en genieten van een welverdiende douche! 
 • 18u00 Prijsuitreiking en receptie in Gebouw De Nayer. 
 • 19u00 Vertrek bussen vanuit Leuven richting Louvain-la-Neuve 
   

Deelnamekosten :
Student : 5 €
Personeelslid : 8 €
Sportkaarthouder : 8 €
Anderen : 12 €

 

Geschiedenis

Tijdens de jaren 70 verlieten meerdere studenten en professoren de KU Leuven om de universiteit en de stad Louvain-la-Neuve op te richten. In 2003 hebben de KU Leuven en UCL getracht een evenement op te starten, dat deze gebeurtenis symboliseerde. 

Er werd gekozen voor een sportieve uitdaging: de Bike & Run. Een tocht van 34 kilometer dwars door de Brabantse bossen en velden van de ene universiteit naar de andere. Het eerste jaar werd het startschot gegeven te Leuven en lag de aankomst in Louvain-la-Neuve. Sindsdien werd er elk jaar gewisseld van start- en aankomstplaats. Zo vindt dit jaar de start plaats in Louvain-la-Neuve en ligt de aankomst in Leuven. 

De deelnemers hebben de keuze om de Bike & Run volgens het originele concept in een team van 2 personen af te leggen: iemand loopt, iemand fietst en je kiest zelf hoe vaak je wisselt. Of je neemt (individueel) deel aan de Run en je legt het traject al lopend af. Ook voor de meer recreatieve loper een nieuwe formule waarbij men 2 fietsen mag gebruiken per 3 personen. Dit zorgt ervoor dat ook de beginnende lopers kunnen deelnemen en kunnen genieten van het mooie parcours. 

Dit alles met een duidelijke bewegwijzering, seingevers die de kruispunten afzetten, bevoorradingsposten, ... zodat u optimaal kan genieten van de omgeving. 

De twee universitaire sportcentra werken dan intensief samen om dit project te realiseren. Hier volgen enkele cijfers van de editie 2015:
- Aantal deelnemers: 330 
- Lengte parcours: 34 km bestaande uit bos-, veld- en asfaltwegen 
- Aantal seingevers: 55 
- Aantal personen werkzaam op start --en aankomstplaatsen: 20 
- 6 bevoorradingsposten met drank, fruit, ... 
- de organisatie wordt mee in goede banen geleid door politie, Rode Kruis, Velo, ...  
 

Contactgegevens: 
Service des Sports UCL 010/47.44.41 www.uclouvain.be/sport 
Sportsecretariaat KU Leuven 016/32.91.30 www.kuleuven.be/sport