Uitgelicht

15 jaar Thomas

Nieuwsbrief

Pesten onder de loep

In de kijker SO

Pijn

Lesimpuls

Recent

TV-tip / Made in Europe

Made in Europe neemt je op sleeptouw langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur. Interessant is, onder andere, aflevering 2 die religie en de kwestie rond godslastering / blasfemie en het al dan niet afbeelden van God behandelt.

» Lees verder

Infographic / 15 jaar Thomas

15 jaar online, dat is niet weinig. Hoe de site geëvolueerd is in al die jaren hebben we voor de gelegenheid in een infographic gegoten. Geniet van het resultaat.

» Lees verder

Wedstrijd / Nieuwe publicatie katholieke dialoogschool

Ter gelegenheid van 15 jaar Thomas publiceert de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven een nieuw boek over de katholieke dialoogschool. We schenken 15 gratis exemplaren weg!

» Lees verder

In De Kijker secundair onderwijs / Pesten onder de loep

Deze In de kijker gaat breder dan het fenomeen pesten zelf, maar bekijkt ook vooroordelen en stereotypen, manieren om om te gaan met verschillen en conflicten, het opbouwen van een eigen identiteit, ...

» Lees verder

Lesimpulsen basisonderwijs / Woestijn & Pijn

Elke maand ontwikkelen we nieuwe lesimpulsen voor het basisonderwijs. Ontdek de lesimpulsen van deze maand over de thema's woestijn en pijn.

» Lees verder

Video / De Verwondering met Marc Loriaux

De Verwondering. Broeder Marc Loriaux praat over het monnik-zijn en over de liefde. 'Als je echt van iemand houdt, blijft dat doorgaan, dat stopt niet.

» Lees verder

Tip van de week / Meer geld voor godsdienstonderwijs in Nederland

Debat in Nederland aangaande initiatiefvoorstel inzake de bekostiging van levensbeschouwelijk onderwijs en godsdienstonderwijs op openbare scholen

» Lees verder

Bereid je voor

14
apr
16
apr

- Quote van de dag -

Gaandeweg ontstaat de weg om te gaan.

Peruaans spreekwoord

Volg Thomas op