Thomas Podcast
Episode 01: Tom Callebaut
Een wonderbaarlijke wereld
Lesimpuls Kleuter
Onze Vader in gebarentaal
Lesimpuls BuSO
Vreemde vogels?
In de Kijker Secundair Onderwijs
Baden in de zon
Lesimpuls basisonderwijs
Roep me
Lesimpuls BuSO
Videogames
Journey of the broken circle
Vriendschap op School
Juni

Recent

10 juni

Campus Cup / Mooie tweede plaats voor Faculteit Theologie in de Campus Cup

Een interview met onze vier studenten, Jade, Ruben, Guillaume en Linde naar aanleiding van hun deelname aan de Campus Cup met de hoogste score voor een faculteit aan de KU Leuven tot nu.

11 juni

Encycliek / Twee initiatieven van Pax Christi rond "Fratelli tutti. We zijn allen broers en zussen"

Webinar ‘De kracht van Fratelli tutti - Inspiratie en opdracht tot vrede vandaag’

Aan het woord: Prof. em. Johan Verstraeten (KU Leuven / Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede) en Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen).
 

Digitaal bezinnend aanbod ‘Fratelli tutti – Uitgedaagd door de ander’
Fratelli tutti inspireert. Maar het daagt ook uit: Allemaal broers en zussen.  Wat wil dat zeggen? Welke betekenis heeft dit in mijn dagelijks leven?
Van 21 september 2021, de Internationale Dag van de Vrede, tot en met 3 oktober, de vooravond van het feest van Franciscus van Assisi, ontvang je na inschrijving om de 2 dagen een digitaal bezinnend aanbod in je mailbox.

 

10 juni

Tip van de week / Het was de profeet Zefanja

Theologiestudenten, onder wie Linde Van den Eede en Guillaume Coryn, nemen deel aan De Campus Cup. Heel binnenkort weten we waar ze komen te staan in de eregalerij van het derde seizoen van De Campus Cup.

27 mei

Tip van de week / Kerknet zoekt jongvolwassenen (18-36j) voor zomerpodcast

Oproep voor gespreksgasten in de zomerpodcast voor Kerknet. De zomervakantie is niet alleen een tijd om op vakantie te gaan, maar ook om even 'stil te staan'. Welke herinnering, ervaring of gedachte van deze of vorige zomervakantie is jou als christen bijgebleven? En wil je daarover meer vertellen op een podcast? Bekijk dan zeker dit filmpje en mail ons!

25 mei

Reportage / Sant’Egidio: 'Je verandert niet de wereld, maar wel iemands wereld'

Iedereen moet gelijke kansen en liefde krijgen. Die droom probeert de kerkelijke lekengemeenschap Sant’Egidio in Antwerpen elke dag concreet te maken. 'Elke mens heeft zoveel potentieel.'

21 mei

Boek / Geloof en godsdienst in een seculiere samenleving

Het levensgevoel in onze westerse samenleving is zeer seculier geworden. In dit boek probeert kardinaal Jozef De Kesel deze veranderde situatie te begrijpen. De Kerk leeft niet meer in een religieuze en christelijke samenleving. Ze zal zich daarom moeten herbezinnen over haar zending en zich herpositioneren. Over die herpositionering denkt de kardinaal vervolgens theologisch na.

26 mei

Opening academiejaar / Orthodox onderwijs en persoonlijke ontwikkeling: opening academiejaar 2020-2021

Op zaterdag 25 september 2021 opendeur voor studenten, leerkrachten en sympathisanten van het Orthodox Theologisch Instituut

- Quote van de dag -

Als je schaduwen ziet, weet je dat er ergens licht schijnt.

1
jun
Leerkracht in de kijker
Paul Van Haute

Volg Thomas op

Download de Thomas-app