Bijbel

Maandag 02 Maart 2015 - 11:46:02

Bijbelfiches

Bijbelfiches

Ontdek onze bijbelfiches, die steeds volgens eenzelfde structuur een Bijbelperikoop nader bestuderen. Elke behandelde perikoop wordt gesitueerd in het bijbelboek en het leerplan godsdienst van het secundair onderwijs. Vervolgens wordt de perikoop geplaatst tegen zijn exegetische achtergrond met aansluitende didactische suggesties.

Lees meer

Bijbelse filmfiches

In een ander licht

In een ander licht

'In een ander Licht', een muziekalbum van Stef Bos uit 2009, is gecomponeerd in gesprek met de Bijbel. Stef Bos herlas de Bijbel en koos twaalf figuren uit waarvan hij de betekenis tegen de achtergrond van onze tijd wilde belichten.

Lees meer

Bijbel op School (BOS)

Bijbel op School (BOS)

‘Bijbel op school’, of kortweg BOS, heeft als doel iedereen op school kennis te laten maken met de bron van het christendom, de schat van de Bijbel.

Het BOS-project bestaat uit 37 zorgvuldig geselecteerde Bijbelcitaten, telkens vergezeld van een bijhorende foto. Zo kan een volledig schooljaar lang wekelijks een Bijbelcitaat in de kijker gezet worden.

Lees meer

Bijbels Gezegd

Bijbels Gezegd

In 'Bijbels gezegd' nemen we de Nederlandse taal onder de loep en gaan we op zoek naar de Bijbel in onze taal.Thomas maakte voor u een selectie van enkele van de meest gekende Bijbelse spreekwoorden en uitdrukkingen in onze taal.

Lees meer

Bijbelprojecten

Bijbelprojecten

Tobias

Bijbelprojecten

  • ToBiAS
    Toekomst van Bijbelverhalen in de Actuele Samenleving

Godly Play

Godly Play

Bibliodrama

Bibliodrama

Informatie uit en over het boek ‘Bibliodrama begeleiden: Wegwijzers voor de praktijk’

Lees meer

Bijbelse symboolpanelen

Bijbelse symboolpanelen

Theoretisch kader rond Bijbelse symboolpanelen, concrete lesvoorbereidingen om er mee aan de slag te gaan en de positieve en negatieve ervaringen die zich voordeden tijdens het uitproberen van deze werkvorm in verschillende klassen.

Lees meer

Biblioloog

Biblioloog

De werkgroep 'Tochtgenoten' uit Brussel ging aan de slag met de werkvorm biblioloog. Via Thomas delen ze graag hun ervaringen en werkmateriaal met hun collega's.

Lees meer

The Bible Project

Biblioloog

The Bible Project is een Amerikaanse non-profit organisatie die korte geanimeerde video's gebruikt om de Bijbel toegankelijk te maken voor iedereen.
 

Lees meer

Lees & doorzoek de Bijbel online 

In de Kijkers & dossiers

Omgaan met bijbelmoeheid

Uitgewerkte verhalen

Bijbelse tijdschriften

Kinderbijbels

Leuke impulsen

Deze pagina werd gepubliceerd op 01/05/2015

Volg Thomas op