Godsdienstleerkracht worden

Vrijdag 25 November 2011 - 15:30:34

Godsdienstleerkracht, het is een vak apart. In onze hedendaagse context, die gekenmerkt wordt door een grote pluraliteit in het zinaanbod en door het feit dat het christelijk geloof niet langer vanzelfsprekend is en wordt geacht, staan godsdienstleerkrachten voor een aantal heel specifieke uitdagingen. Die uitdagingen betreffen zowel hun identiteit, hun taakomschrijving als hun spiritualiteit. Op onderstaande pagina's kan je informatie vinden omtrent godsdienstleerkracht worden.

 

Over Thomas

Thomas is een interactief platform voor actieve samenwerking tussen alle leerkrachten (r.-k.) godsdienst van alle onderwijs- netten in Vlaanderen.

Partners

Katholiek Onderwijs Vlaanderen Faculteit Theologie en Religiewetenschappen logo Belgische bisschoppenconferentie Interdiocesane Dienst voor Katholiek Godsdienstonderwijs

Op de hoogte blijven? ▲

Maandelijkse nieuwsbrief

Aan het begin van elke maand sturen we een nieuwsbrief naar meer dan 17 000 geïnteresseerden in het godsdienstonderwijs. Wil je ook op de hoogte gehouden worden van nieuwigheden op Thomas, interessante links, lesimpulsen... ? Schrijf je dan hier in.

captcha