Thomas Nieuwsbrief (12/05/2016)

Is er een draagvlak voor dialoogschool bij Vlaamse schooldirecties?

Onderzoek naar draagvlak dialoogschool bij directies

Nieuw onderzoek naar draagvlak dialoogschool bij directies

De KU Leuven publiceert vandaag in primeur in De Standaard resultaten van het onderzoek naar het draagvlak voor de katholieke dialoogschool bij directies in katholieke scholen.Zij verlenen ruime steun voor katholieke dialoogschool.Consulteer hier de resultaten van het onderzoek.

Paus Franciscus pleit voor dialoog

Deze cultuur van dialoog, die moet opgenomen worden in alle lesprogramma’s als een rode draad, zal jonge generaties helpen te leren om conflicten op een andere manier op te lossen dan we gewend zijn. (Paus Franciscus, 6 mei 2016)

Paus Franciscus pleit voor dialoog

Sinds het jaar 1950 wordt jaarlijks de Karel de Groteprijs uitgereikt aan iemand of een organisatie die zich op uitzonderlijke wijze inzet voor vrede en Europese eenwording, alsook voor de verstandhouding onder de volkeren. Dit jaar ontving Paus Franciscus op 6 mei deze prijs in Rome. Traditioneel vindt de uitreiking plaats op Hemelvaartsdag in de kroningszaal van het Akense raadhuis. Dit jaar vond de prijsuitreiking uitzonderlijk plaats in het Vaticaan waar Paus Franciscus een toespraak gaf.

Toespraak minister Crevits op Didachè 2016

Minister Crevits over de katholieke dialoogschool

Minister van Onderwijs Hilde Crevits spreekt met waardering voor nieuwe profilering katholiek onderwijs vlaanderen als katholieke dialoogschool.

Waarom de dialoog ertoe doet

Een kritische lezing door prof. emeritus Roger Burggraeve over dialoog als essentieel voor jodendom en christendom.

Open brief aan Patrick Loobuyck

Open brief aan Patrick Loobuyck en de pleitbezorgers van 'LEF'

Godsdienstleraar Erik Buys reageert in een open brief op de initiatiefnemers van LEF.

En als we nu eens gewoon van onze grondwet afblijven, beste politici?

God in het diepst van de gedachten

Volg Thomas op

Download de Thomas-app