K.U.Leuven
    Zoeken naar Zoeken naar personeel Zoeken naar studenten Zoeken in het organigram Zoekmatrix Zoeken op trefwoorden

Preventie

Samen met de Leuvense politie onderneemt Velo een aantal acties om de fietsveiligheid in Leuven te verhogen, zoals antifietsdiefstal-campagne, graveeracties,...

Fietsregistratie Fietsdiefstal

FietsregistratieFietsregistratie is een mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je je teruggevonden fiets ook écht terugkrijgt. Bij een officiële fietsregistratie wordt je rijksregisternummer in het frame getatoeëerd en krijg je een fietspas. Die fietspas bevat de beschrijving van je identiteit en speciale kenmerken van je fiets en het graveernummer.
Je kan je fiets gratis laten graveren bij de Fietscentrale van de stad Leuven, fietspunt Leuven en Velo. Bij Velo op de Veilingsite (Hollestraat) tijdens de openingsuren tot uiterlijk 17.00 u. (vrijdag tot 16.00 u.). Je hebt er enkel je fiets en je rijksregisternummer voor nodig.

fietsslotOndanks alle inspanningen zijn fietsdiefstal en vandalisme niet uit het dagelijkse leven verdwenen.
Studenten en inwoners van Leuven kunnen bij Velo na aangifte van de diefstal of het vandalisme tijdelijk een vervangfiets tegen studentenprijzen huren.
Inwoners van Groot-Leuven met een aangifte ouder dan 2 maanden hebben geen recht meer op deze vervangfiets.
De vervangfiets is reglementair in orde en voorzien van een degelijk fietsslot. De Leuvenaar kan voor maximaal 6 maanden een fiets huren. Bij Velo kan je, ook voor niet-Velo-fietsen, een aangifte van fietsdiefstal komen doen.

acrobatreader aangifteformulier fietsdiefstal (7KB)

Is je fiets aan het station verdwenen?

Fietsenstalling station LeuvenWas je fiets juist gestald?

In de fietsenstalling van het station worden weesfietsen regelmatig in opdracht van de NMBS weggenomen (de maximale stallingsduur bedraagt 3 weken).  Om je fiets terug te krijgen, neem je best contact op met fietspunt in de fietsenstalling, alle werkdagen open van 7u – 19u. (016/21.26.01 – fietspuntleuven@velo.be). 

Is je fiets toch weg en was er geen opruimactie, dan kan je altijd een diefstalaangifte doen bij fietspunt.

 

Voor fietsen weggehaald op het Martelaerenplein of op andere locaties in de stad, kan je je wenden tot de Fietscentrale van de stad Leuven.K.U.Leuven - Claim Copyright Katholieke Universiteit Leuven | reacties op de inhoud: Velo
Realisatie:VELO| Laatste wijziging: 12-01-2010 | Disclaimer
URL: http://www.kuleuven.be/velo